Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jasmin Lundgren fick rätt till upprustning

Jasmin Lundgren fick rätt i hyresnämnden. Surahammarshus ska nu rusta upp hennes lägenhet i Gammelby. Uppgörelsen var en förlikning mellan parterna. Jasmin Lundgren drev själv sitt ärende.

Annons

VLT har inte lyckats komma i kontakt med Jasmin Lundgren men till tidningen Hem och hyra säger hon: "Tänk att man ska behöva gå till hyresnämnden för att få vanligt underhåll gjort."

Jasmin Lundgren kontaktade VLT när hennes hyra höjts med nästan tolv procent under två år. Hon beslöt att ta ärendet till hyresnämnden eftersom huset, en konkursad bostadsrättsförening, nu administreras av Surahammarshus.

Enligt uppgörelsen ska hyresvärden tapetsera sovrum och hall, måla ett element, byta ut golven i sovrum och vardagsrum, sätta ett lås på badrumsdörren, byta ut kylskåpet, göra en fuktmätning i badrummet samt kontrollera så att balkongen är säker. Detta ska utföras omgående. Under tiden som arbetena pågår, slipper Jasmin Lundgren att betala hyran

Till hösten ska balkongen få ett rasskydd, tvättstugan ska rustas upp med en bänk där hyresgästerna kan lägga tvätt och uppfräschning av golvet. Ytterbelysningen på huset ska också ses över.

Surahammarshus har förklarat hyreshöjningarna och det uteblivna underhållet med att företaget har fått ta över ett flertal bostadsrättsföreningar som har gått i konkurs.

Mer läsning

Annons