Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubilerande hästtävlingar i Strömsholm får ett femte mästerskap

Inte nog med att hästtävlingarna firar 100 år. Strömsholmsdagarna blir också arrangör av ytterligare ett mästerskap: i fälttävlan för ponnier.

Annons

Ponny-SM i fälttävlan arrangeras i Strömsholm i juni.

Hästtävlingarna i Slottsparken har en lång historia. Den 6-10 juni 2018 firar tävlingarna 100 år. Nu står det klart att Strömsholmdagarna – som tävlingarna numera heter – blir arrangör av ett femte svenskt mästerskap 2018.

– Det blir en stor inspiration för ponnyryttarna att få tävla på Strömsholm och samtidigt se sina förebilder rida de andra klasserna, säger Lena Bredberg, förbundskapten för ponny, fälttävlan.

– Det är roligt och anrikt att få vara på Strömsholm, speciellt i samband med jubileet, vi hoppas att ännu fler blir intresserade av sporten, säger Margareta Rödén, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Fälttävlanskommité.

Sedan tidigare är det klart att fyra andra mästerskap ska avgöras under Strömsholmsdagarna: SM i fättävlan för juniorer, unga ryttare och seniorer, dressyr för juniorer, unga ryttare, U25 och seniorer, lag-SM i hoppning för ponny med final i Folksam Ponnyallsvenska och semifinal i Folksam Ellitallsvenska för häst och SM i hovslageri.

Mer läsning

Annons