Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Kalle Västman borde bli staty vid E18”

Skogmanälskaren Irene Sagnemark uppträdde på Folkets Hus i Hallstahammar.

Annons

– Ett kännetecken för Thore Skogman var att han kunde sjunga utan att andas, berättade revyartisten Irene Sangemark vid gårdagens uppträdande i Folkets hus.

Irene Sangemark sjöng en lång rad kända och okända Skogman-sånger och berättade att hon var tvungen att sätta ut punkter i texten för att veta var hon skulle kunna andas.

– En del kritiserade honom för att inte sjunga utan mest flåsa. Och det är helt klart att man måste flåsa om man ska kunna sjunga hans sånger, för de är snabba.

Thore Skogman har som få andra gjort PR för sin hembygd och hittade alltid tillfällen att nämna Hallstahammar. Irene Sangemark berättade om diskussionerna som blev, för och emot, när Thore Skogman föreslog att Kalle Västman skulle bli staty på gågatan.

– Jag tycker att man har bemött honom med lite för mycket avundsjuka. Jag tycker att Kalle Västman skulle stå staty ute vid E18 och peka in mot Hallstahammar.

Irene Sangemark sjöng många välkända sånger, som Storfiskarns vals, och nämnde Kalle Västman från Västmanland. Men också mer okända sånger som Pusta ut som handlar om all stress i tillvaron.

Ett 30-tal hade tagit sig till Folkets hus för att höra om Thore Skogman.

Annons