Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klarade inte av att bli dumpad – igen

En 53-årig kvinna åtalas på nytt för olaga förföljelse av samma man. Vid 12 tillfällen på 16 dagar tog hon kontakt, trots kontaktförbud.

Annons

För ett antal månader sedan dömdes kvinnan till skyddstillsyn för olaga förföljelse av mannen. Trots detta återupptog mannen förbindelsen med kvinnan och hävde det besöksförbud som fanns då. Till en vän berättade mannen att orsaken var att han kände sig ensam och inte fick något sex.

När sedan kvinnan i slutet av oktober ville fördjupa förbindelsen och börja kalla det hela ett förhållande så dumpade mannen henne igen. Inte heller den här gången klarade kvinnan av att bli försmådd.

Hon började besöka mannens bostad, ropade in genom brevinkastet och hängde sig på ringklockan i 5–10 minuter. När inte han öppnade så började hon ringa till honom. Vid något tillfälle hotade hon med att skicka någon att klå upp honom.

När 53-åringen träffade på mannen ute i Hallstahammar vid ett tillfälle så hotade hon honom också.

Den 6 november förelades den 53-åriga kvinnan kontaktförbud med mannen, men trots detta försökte hon ta kontakt vid flera tillfällen.

Kvinnan erkänner i polisförhör att hon ofredat mannen vid några tillfällen, men aldrig hotat honom. Hon erkänner också att hon överträtt kontaktförbudet.

53-åringen ställs inför rätta på fredag.

Mer läsning

Annons