Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbstuga utsatt för mordbrand

En brand rasade i natt i ett klubbhus i Ramnäs.
- Det är helt övertänt, säger Thomas Gustafsson, befäl på polisen.
Det finns inga uppgifter om skadade personer.

Annons
Klubbhuset var övertänt då räddningstjänsten kom till platsen.

- Vi vet inte nu om någon person har kommit till skada eller inte. Vi har inte kunnat gå in i huset, säger Thomas Gustafsson.

Branden larmades in till polisen vid 00.30-tiden på natten mot söndagen. Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden.

- Vi rubricerar det hela som mordbrand. Vi kommer att spärra av huset och göra en teknisk undersökning när elden slocknat, säger Thomas Gustafsson.

En sådan undersökning kan dock dröja.

- Det brinner fortfarande därute, säger Maria Rupla, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral, till vlt.se vid 09.30 på söndagsmorgonen. Och fortsätter:

- Räddningstjänsten låter huset brinna ner till grunden.

Lågorna slog genom taket redan då räddningstjänst och polis nådde platsen och räddningstjänsten gjorde bedömningen att huset inte kunde räddas.

Så länge branden inte är helt släckt, och så länge brandresterna är för varma att beträda, så kan polisen inte genomföra någon teknisk undersökning.

Det finns för närvarande inga uppenbara naturliga orsaker till att huset började brinna, varför polisen rubricerar ärendet som mordbrand, alltså en anlagd brand där liv eller stora materiella värden gått till spillo.

Eftersom brandhärden inte möjliggör teknisk undersökning kan polisen ännu inte med säkerhet besvara frågan om branden krävt människoliv eller inte.

Mer läsning

Annons