Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna stal medicin

En kvinna från Virsbo gjorde inbrott i apoteket två gånger. Nu döms hon att betala sammanlagt 16 000 kronor i böter och skadestånd.

Annons

Kvinnan, som är i 40-årsåldern och tidigare ostraffad, döms av tingsrätten för stöld och försök till stöld sedan hon gjort inbrott i apoteket i Bergslagssjukhuset i Fagersta två gånger.

Kvinnan har erkänt båda gärningarna.

I förhör har det framkommit att hon lider av värk i leder och rygg. Kvinnan har vidare förklarat att hon vid det första stöldtillfället inte hade tillgång till vare sig värk- eller sovmediciner eftersom hon inte fått utskrivet så mycket som hon ansåg sig behöva. Hon var desperat och bröt sig in på apoteteket Mitt Hjärta i Fagersta utan att tänka sig för.

Kvinnan har förklarat att hon stannade kvar på sjukhuset tills apoteket stängde och att hon därefter tog sig in genom att slå sönder en ruta till sidoingången. Larmet gick men under de fem minuterna som gick innan kvinnan lämnade lokalen var det ingen som dök upp.

Vid det andra tillfället slog kvinnan in en fönsterruta till apoteket och gick in för att leta efter den medicin hon behövde.

En polisassistent har berättat i förhör att polisen fick ett inbrottslarm från apoteket. När han och hans kollega kom till platsen såg de att en fönsterruta var sönderslagen. Polisen hoppade in genom fönstret, innanför låg en hammare och efter att han ropat flera gånger kom kvinnan fram.

Hon döms att betala cirka 8 500 kronor i böter till apoteket samt ett skadestånd till Landstinget Västmanland på cirka 7 000 kronor.

Mer läsning

Annons