Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsplattorna dröjer i Hallsta

Meningen var att Hallstahammars kommun skulle börja använda läsplattan Ipad redan vid års-skiftet.

Annons

– Men det var inte så enkelt som vi hade trott, säger kommunchefen Carin Becker Åström.

Förra hösten bildades både en arbetsgrupp och en testgrupp för att utvärdera om Ipad är ett lämpligt verktyg för hantering av kommunala handlingar. Förhoppningarna var höga. Tanken var att kommunstyrelsens ledamöter skulle börja använda läsplattan redan vid årsskiftet.

– Men det har visat sig vara svårt att hitta en applikation som går att koppla ihop med vårt diariesystem. Därför avvaktar vi och följer utvecklingen tills vi hittar ett system som vi är nöjda med, säger Carin Becker Åström, som tror och hoppas att hitta ett fungerade system under 2012.

– De krav vi ställer på läsplattans system är att handlingarna ska vara lättillgängliga för de förtroendevalda, nämndkansliet ska kunna hantera handlingar på ett effektivt sätt så att särskilda säkerhetsaspekter uppfylls.

Kommunstyrelsens ledamöter står först i tur att börja använda Ipad.

– Men målet är att alla nämnder och alla tjänstemän också ska använda läsplattor i framtiden, säger Carin Becker Åström.

Surahammars kommun har avsatt 90000 kronor till läsplattor. Liksom i Hallstahammar är det i första hand kommunstyrelsens ledamöter och ett antal tjänstemän som blir först ut att tilldelas läsplattan.

– Utbildningen till användarna ska vara klar före sommaren. Vid halvårsskiftet kan de förhoppningsvis börja använda läsplattorna i sitt arbete, säger kanslichefen Frank Pfeiler.

Annons