Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

M/S Strömsholm åter i trafik

Vad som orsakade lördagens haveri på kanalbåten M/S Strömsholm är nu klarlagt. – Och vi är åter itrafik som vanligt, säger Hans Eriksson på rederiet.

Annons
Tur i oturen. Efter att M/S Strömsholms styrning falerat tvingades man lägga till vid den turligt nog närliggande bryggan vid Rävnäs.

Det var i lördags som styrningen havererade på kanalbåten M/S Strömsholm, och resan för de 36 passagerarna fick ett något oväntat slut.

Turen skulle ta passagerarna längs Strömsholms kanal från Hallstahammar till Västanfors, men strax utanför Surahammar slutade styrningen plötsligt att fungera.

– Det visade sig att det var fyra bultar till en hydraulkolv som lossnat, säger Hans Eriksson på M/S Strömsholm Event och Sjöfart AB.

En fartygsmaskinist lyckades tillsammans med besättningen byta ut bultarna och fartyget kunde därefter förtöjas i Ramnäs.

Händelsen är rapporterad till Transportstyrelsen. Enligt Hans Eriksson finns det inget som tyder på att M/S Strömsholm behöver tas ur trafik.

– Det var ett sådant enkelt fel och det brukar inte behöva inspekteras. Vi testkörde henne i måndags och det var inga problem.

Hur mycket kostade haveriet?

– Det är klart att vi tappade pengar. Hela intäkten från i lördags försvann och sedan ställde vi in en tur på sön-dagen för att vara på den säkra sidan. Så vi tappade nog omkring 20 000 kronor.

Enligt Hans Eriksson ska M/S Strömsholm åter vara i trafik som vanligt på fredag.

Annons