Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magdalena Andersson i Hallsta

Självklart fick regeringen och inte minst finansministern sig några kängor när Socialdemokraternas ekonomiskpolitisketalesman Magdalena Andersson var på besök i Hallstahammar på lördagen.

Annons
Ingen agitator. Magdalena Andersson, som är Socialdemokraternas finansministerkandidat, var i Hallstahammar på lördagen och pratade inför partikamrater.

Det var en rätt sliten Magdalena Andersson som mötte sina partikamrater på Socialdemokraternas distriktskongress i Hallstahammar.

- Det är sjunde arbetsdagen i rad. Men det är ju inte annat att räkna med när regeringen har presenterat sin vårbudget, konstaterar hon efter sitt tal.

Hon har haft sitt nya jobb i precis två månader. Tidigare var hon överdirektör på Skatteverket.

- Det var när jag stod på Sergelstorgsmanifestationen med min son, efter händelserna på Utöya, som jag kände att jag ville ta en aktivare del i politiken igen. Så det var för min del ett rätt enkelt val när förfrågan kom, det gällde bara att övertyga familjen.

Det är inte någon sprudlande agitator som står på scenen för att få fram sitt budskap. Det är ett rätt lågmäld och tillbakalutad talare som Magdalena Andersson är.

Flera gånger konstaterar hon att Anders Borg och regeringen inte lägger ribban speciellt högt.

- Att vi ekonomiskt klara oss bättre än länder som Grekland, Italien och Portugal är inte att lägga ribban högt. För min del anser jag att vi ska vara bland toppnationerna i världen, säger hon.

- Regeringen är trött och saknar idéer. Vårpropositionen är en tunn soppa

Mer läsning

Annons