Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade fyra - fick två år

Först slog han sönder lamporna så det blev svart. Sedan gick han lös på de fyra männen i rummet med en flaska och ett bordsben.
- Det var som en skräckfilm, berättade en av männen.
Nu döms 30-åringen till två års fängelse.

Annons

Tingsrätten finner det styrkt att 30-åringen misshandlat männen den kvällen, trots att en av dem inte vågat berätta för polisen eller tingsrätten vem det var.

Det var den 19 februari som 30-åringen löpte amok på Fasanvägen i Hallstahammar.

Fyra andra personer, två Hallstabor, en Kolbäcksbo och en från Köping, fanns i lägenheten för att titta på ishockey på tv.

Männen drack en hel del alkohol och det var vid halv sex tiden på morgonen som 30-åringen gick löst på dem med flaskor, bordsben och drickabackar, efter att först ha slagit sönder lampan i rummet så det blev svart.

Tre av männen fick svårare skador, medan den fjärde fick endast lättare skador. 30-åringen åtalades för misshandeln av de tre svårast skadade männen.

En av de tre misshandlade männen vill varken för polisen eller i tingsrätten uppge vem det var som slog honom eftersom han är rädd för repressalier.

30-åringen säger att han inte minns något av det som hände i lägenheten.

Tingsrätten konstaterar i sin dom att misshandeln har skett oprovocerat och ingen av de tre misshandlade har kunnat försvara sig. Det är frågan om allvarligt våld mot huvudet och risken har varit avsevärd för att skadorna kunnat blivit ännu värre.

30-åringen dömdes till fängelse för tre fall av grov misshandel. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 50 000 kronor vardera till de tre misshandlade männen.

Blodigt. Det fanns blod från de tre skadade männen över hela lägenheten. En dricksback användes bland annat av 30-åringen när han slog de andra.
Svårt skadad. Den svårast misshandlade fick bland annat en fraktur i skallbenet.
Frakturer. En av de misshandlade fick flera fingrar brutna.

Mer läsning

Annons