Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks ha misshandlat fler

(Uppdaterad) Den 30-årige man som misstänks för misshandeln av fyra personer på Fasanvägen den 19 februari häktades på onsdagseftermiddagen.

Annons
Förhandling i tingsrätten i Västerås.

Mannen kan även ha misshandlat fler personer. Det framgick under den inledande, offentliga delen av häktningsförhandlingen.

Förutom att han begärts häktad för den grova misshandeln av flera män den 19 februari i år på Fasanvägen i Hallstahammar, misstänks han för ytterligare en grov misshandel begången den 11 maj 2013, även den i Hallstahammar.

Enligt kammaråklagare Ann-Sofie Trossing, som leder förundersökningen mot den 30-årige Hallstabon, använde 30- åringen bland annat flaskor som tillhyggen när han gav sig på de fyra andra männen och skadade flera av dem svårt. De skadade ska bland annat ha drabbats av benbrott och sårskador.

Enligt åklagaren använde 30-åringen kniv eller annat tillhygge vid den grova misshandeln mot två män i maj 2013.

30-åringens advokat Peter Eklund berättade att hans klient varken kunde erkänna eller förneka de brott som begåtts den 19 februari beroende på att han druckit alkohol och inget mindes.

Vad gäller händelsen i maj 2013 erkände 30-åringen att han utövat våld, men att detta varit i nödvärn.

Själva häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar. Efter överläggning kom rätten fram till att 30-åringen skulle häktas misstänkt för misshandeln av flera män på Fasanvägen.

Däremot ansåg inte rätten att åklagaren hade tillräckligt mycket på fötterna för att 30-åringen kan anses misstänkt på sannolika skäl för den grova misshandeln på Kapellgatan den 13 maj 2013.

Beslutet blev alltså att 30-åringen ska sitta häktad i två veckor på sannolika skäl misstänkt för den grova misshandeln av fyra män den 19 februari.

Rätten anser, precis som åklagaren, att det finns risk att 30-åringen kan påverka brottsoffren om han släpps. Med tanke på 30-åringens alkoholproblematik finns det enligt rätten också risk för att han begår nya brott om han släpps.

Åtal ska vara väckt senast den 12 mars. I annat fall får åklagaren ansöka om omhäktning.

Flera män misshandlades på Fasanvägen den 19 februari 2014.

Mer läsning

Annons