Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt våldtäkt i Kolbäck – man i 40-årsåldern häktad

Dagarna före nyårsafton häktade Västmanlands tingsrätt en man i 40-årsåldern misstänkt för att på sannolika skäl våldtagit en kvinna på en adress i Kolbäck.

Annons

Våldtäkten ska, enligt kammaråklagare Sophia Berlings häktningsframställan, ha skett i november 2017.

Mannen häktades även som, på sannolika skäl, misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Sannolika skäl är den starkare misstankegraden.

Under häktningsförhandlingen, inför rådman Bo Lundborg, kom det fram att mannen har förhörts av polisen om 15 olika händelser.

Det gäller fem fall av misshandel, fem fall av ofredande, fyra olaga hot samt en våldtäkt.

Dessa händelser ska enligt åklagaren ha hänt mellan 1 juni 2017 till den 27 december då mannen greps.

Mannes försvarare, advokat Ingvar Backman, menade att det inte finns några vittnesmål som stödjer att någonting har hänt och att stödbevisningen är synnerligen svag.

Advokat Backman sa också att:

"Det finns ingen grund för häktning. [Kolbäcksbon] har godtagit kontaktförbud. Han har flyttat till egen lägenhet och är inte tidigare dömd för brott."

Den nu häktade mannen uppgav själv inför rätten att tycker att det är ett "horribelt påstående" att han ska ha begått en våldtäkt.

Det som händer nu är att polisen fortsätter utredningen med att hålla förhör med ytterligare vittnen, att ett rättsläkarutlåtande ska inhämtas och att telefoner och SMS ska kontrolleras.

Under den tiden ska den misstänkte mannen vara häktad för att inte kunna undanröja bevis eller på annat sätt försvåra utredningen.

Det finns också, enligt rätten, risk att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet.

När det gäller brottet våldtäkt så är minimistraffet två års fängelse och då ska den misstänkte häktas om det inte är uppenbart att skäl till häktning saknas.

Åtal ska vara väckt senast 12 januari.

Plusläsning:

Brandpersonal utbildas för terror: ”Får katastrofala följder om vi inte är förberedda”

Mordförsöket på Pettersberg – offret höggs i ryggen

Mer läsning

Annons