Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobbad Suraflicka puttades ner i kärr

En skolflicka i Surahammar ska under hela läsåret blivit mobbad i sin skola. Bland annat ska hon ha blivit nerknuffad i ett kärr.

Annons

Anmälan till barn- och elevombudet på skolinspektionen, som en förälder till flickan har gjort, innehåller flera exempel på grova förolämpningar och kränkningar av flickan.

Hon ska, sedan hon började på skolan i höstas, ha blivit både psykiskt och fysikt mobbad av flera elever med sparkar, slag och glåpord. Några elever ska även ha redigerat en låt från Youtube där man lagt in flickans namn med en massa kränkande påståenden.

I anmälan står det att flickan har mardrömmar, skolkar från gymnastiken för att slippa klä av sig och därigenom bli utsatt för trakasserier och att hon ofta har ont i magen och migrän.

Surahammars kommun har yttrat sig i ärendet till skolinspektionen och skriver att vissa av händelserna har utretts och åtgärdats via det antimobbningsteam som finns men de erkänner också att kommunen inte har lyckats full ut, trots omfattande arbet.

Kurt Haraldsson är skolchef i Surahammar.

– Vi tycker att vi har tagit flickans situation på allvar men eftersom hon känner sig fortsatt kränkt har vi tydligen inte lyckats. Vad vi skulle ha gjort annorlunda vet jag inte, vi har gjort och gör det vi kan.

På anmälan låter det som om hon råkat ganska illa ut.

– Ja, men det verkar också som om hon har tagit till sig mycket som inte hade med henne att göra. Den här Youtube-låten till exempel. Där sjungs ett annan namn än hennes. Men det har varit några händelser och de har vi löst. Sen finns det lite problem i den tjejgrupp hon ingår i och där har skolan pratat om värderingar men det arbetet fortskrider, säger Kurt Haraldsson.

Mer läsning

Annons