Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nybakade studenter på Kantzowska gymnasiet

På torsdagen blev det äntligen dags för Kantzowska gymnasiets elever att ta studenten. Studenerna beskrev dagen som känsloladdad.

Annons
Grattades av många. Kantzowska studenterna fyllde omkring åtta flak. Studenterna uppvaktades inte bara av familj och vänner, utan även av Hallstabor som stod längs vägarna och applåderade studenterna.

– Det är mycket blandade känslor, säger Tova Holmgren.

– Det är gråt, men mycket lycka också, lägger Sonia Pyhälahti till.

Tova och Sonia som många andra började dagen tidigt med champagnefrukost tillsammanns med vännerna. Sedan fortsatte dagen med avslutningsfika i skolan följt av en mösspåtagning. Eleverna fotograferades även med sina klasser och det delades ut stipendier till en del studenter. När eleverna sprang ut var det många stolta familjemedlemmar och vänner som stod och väntade på dem. Utanför skolan stod bland annat Felicia Svedungs familj.

–Jag känner mig mycket stolt och pirrig. Det har varit full fart med förberedelserna, men nu ska hon firas hemma med släkt och vänner, säger pappa Mikael Svedung.

Uppvärmning. Johan Haarala, Ida kauppinen, Ida Waernulf och Sara Larsson laddade upp med alkohol, sång och skrik inför flakturen. Väl uppe på flaket blev det ännu mer sång, dans och visslande.

Mer läsning

Annons