Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro över dricksvattnet

Fluoridhalterna i Hallstahammars kommun har många gånger varit uppe på tapeten. Dricksvattnet är godkänt, men informationen behöver bli tydligare tycker föräldrar.

Annons

Enligt Livsmedelsverket bör fluoridhalterna i dricksvattnet inte ligga över 1,5 milligram per liter. I nuläget ligger Hallstahammars kommun runt 1,3 och dricksvattnet är med andra ord godkänt. Det allmänna rådet är att sådant dricksvatten endast bör ges till barn under sex månader i begränsad omfattning.

En mamma från Kolbäck som vill vara anonym tycker att informationen om att spädbarn inte ska dricka vattnet borde vara tydligare och synligare.

– Vems ansvar är det att informera om det här? Att barn under sex månader inte ska dricka vatten som innehåller fluoridhalter 1,3-1,5mg/l var något som jag fick leta mig fram till.

Hon har pratat med flera föräldrar som inte heller visste något om det här.

På kommunens hemsida finns information kring fluoridhalterna, men den kan vara svår att hitta om man inte vet var man ska leta.

– Det är möjligt att informationen skulle kunna vara lite synligare, det får vi titta på. Men vi har gått ut med information kring det här tidigare, säger Annica Wijk, avdelningschef, VA-verket.

Annica Wijk säger även att informationen är något som ska gå att få via barnavårdscentralen.

Mer läsning

Annons