Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politisk vilde vägrar ge upp

Det är fortfarande oklart hur det blir med Per Jörgensens nystartade parti, Norr om Surahammar. Men lämnar politiken gör han i vilket fall som helst inte.

Annons
Per Jörgensen.

Per Jörgensens planer på att bilda ett nytt parti, Norr om Surahammar, fick sig en törn när han i mitten av förra månaden åtalades för grovt rattfylleri. Sedan dess har Jörgensen tagit time out och har det fortfarande.

– Partiet ligger på sparlåga. Jag måste ta reda på vilket förtroende jag har. Jag ska ut och prata med folk den här veckan, säger Per Jörgensen, som inom de närmaste veckorna hoppas kunna ge besked om hur det blir med partiet.

Mycket är dock oklart. Det finns ingen lista och inga medlemmar än så länge.

Men oavsett om partiet blir av eller inte tänker Per Jörgensen, som i dag sitter som politisk vilde, inte lämna politiken.

– Nej, det är för mycket som står på spel. Då blir jag medlem i ett annat parti. Jag vet vilket men vill inte säga det.

Men det är inte Socialdemokraterna?

– Nej, det är det inte.

Det var den 9 december förra året som Per Jörgensen körde i diket på väg 668 i Virsbo. När han blåste i polisens instrument visade de en alkoholhalt på 1,17 promille.

Per Jörgensen förklarar händelsen med att han inte var sig själv den dagen på grund av dödsfall och en skada i fingrarna.

Mer läsning

Annons