Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär i backen med fördröjning

Med en timmes fördröjning kunde Teknikbacken slå upp sina portar för alla som var sugna på att ge sig ut på sina slalomskidor och snowboards i den nyfallna snön.

Annons
Full fart. Line Fast, 5 år, får hjälp av pappa Ola Johansson att hitta tekniken när det var säsongspremiär i Teknikbacken i Hallstahammar.

5-åriga Lina Fast var en av de som tog chansen att med pappa Ola Johanssons hjälp testa underlaget när Teknikbacken öppnade i lördags.

Den lite tystlåtna unga damen nickade dock på frågan om det var roligt att åka i backen.

Det var många som tog chansen att ta en skidtur i den välpreparerade backen som dessutom fått ett rejält lager nysnö under natten.

– Det här var helt perfekt. Vi får hoppas att vädret håller i sig så vi får behålla snön i backen, konstaterade Per Ersgård från Friluftsfrämjandet som driver backen.

Men det såg ett tag ut som om det inte skulle bli någon premiär. Liften ville inte starta. Men efter en timmes fixande så kom den i gång.

– Det var en säkerhetsbrytare som krånglande och det tog en stund för oss att hitta vilken det var, berättar Per Ersgård.

I stället förlängde man öppet tiden en timme.

Teknikbackens skidlift kommer att ha öppet på helger samt tisdag och torsdagskvällar. Det går även att nyttjag backen andra tider med då får man ta sig upp på toppen själv. Hjälmtvång råder i backen.

Mer läsning

Annons