Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raggarna tillbaka i Hallstahammar – har stora förväntningar på Västerås Summer Meet

Artikel 39 av 74
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Raggarna på Skantzö bad och camping väljer att hålla fast vid traditionen – bilfesten ska vara i Västerås och campa ska man göra i Hallstahammar.

Annons

Mattias Backlund med barnen Tove, 5 år, och Liam, 12 år, har stora förväntningar på Västerås Summer Meet. Det verkar vara större bredd i utbudet, tycker Mattias.

– Jag har alltid åkt till Västerås, nu är det 19:e året, säger Mattias Backlund från Hedemora.

Han har kommit till Skantzö bad och camping på onsdagen tillsammans med barnen Tove, 5 år, och Liam, 12 år. Bilen är en vaniljgul Chevrolet Impala cabriolet från 1963.

De senaste åren har de valt Skantzö bad och camping i stället för Mälarcampingen i Västerås.

– Har man barn vill man gärna komma ifrån stöket. Här är det lugnare, säger Mattias Backlund.

På campingplatserna intill har vänner från Hedemoratrakten parkerat sina amerikanare och husvagnar, och runt om på campingen har andra sällskap hissat amerikanska flaggor.

– Vi har besökt Power Meet sedan 1988, de första 20 åren var vi på campingen i Västerås, men det blev för livat så numera är vi här. Det här är en kanoncamping, säger Sten Lundin från Dala-Husby.

Helena Lundin, Dala-Husby äger en så kallad muskelbil, en Oldsmobile Cutlass, 1968. De väljer att campa i Hallstahammar eftersom det är lugnare.

Han har kommit till Hallstahammar tillsammans med hustrun Helena Lundin i hennes Oldsmobile Cutlass från 1968.

I år stod Hedemoraraggarna vid ett vägskäl: skulle de följa med Power Meet till Lidköping eller välja det nya evenemanget Västerås Summer Meet?

Läs mer: Summer vs Power – vilken är den bästa bilträffen?

De valde att stanna kvar i Västerås och att campa i Hallstahammar – precis som vanligt. Den rådande åsikten är att Västerås Summer Meet verkar lovande.

– Vi har valt Brinken (Klas Brink, arrangör av Västerås Summer Meet). Om man läser vad de ska göra finns det mer kring marknaden och bilbedömningen, fler restauranger och kaféer och mer för barnen, säger Sten Lundin.

Två stora bilträffar samma helg – frågan är vilken som lockar flest bilar och flest besökare.

Hedemoraraggarna gissar att många bilentusiaster som bor söderut väljer Lidköping. Och det vore bra, tycker de.

Om bilmarknaden på Västerås Summer Meet har dåligt utbud är det möjligt att de bilar ner till Lidköping någon dag, säger Sten Lundin.

Det gör inget om besökarna och deltagarna blir lite färre, menar de. De senaste åren har så många bilar kört runt i Västerås att gatorna korkat igen. I stället för långsam cruising har de fastnat i stillastående bilköer.

– Det räcker nog med folk till båda ställena, säger Mattias Backlund.

På Skantzö bad och camping räknar man med lika många raggargäster som i fjol. Man har sina stamgäster. De flesta väntas anlända på torsdagen men redan på onsdagen rullade ekipagen in i en jämn ström.

– Vi har ingen förhandsbokning så vi kan inte säga säkert att det är så, men det ringer folk hela tiden, från Sverige, Finland eller Tyskland, som vill veta om vi har platser kvar, säger campingvärden Katri Ruth.

Runtom på campingen hissas amerikanska flaggor inför bilfesten där amerikanska vrålåk står i centrum.

Trycket har dock varit mindre på de stugor som går att förhandsboka. Om det är ett tecken på minskat intresse eller beror på att de bilintresserade velat in i det sista kring vilken bilträff de ska välja återstår att se.

På Västerås Mälarcamping noteras något färre incheckningar dagarna före evenemanget startar jämfört med tidigare år.

Läs mer: Färre har checkat in jämfört med tidigare år

Läs mer: Från raggarrunda till familjecamping

Mattias Backlunds vaniljgula kärra har gott om ytrymme. Vännen Helena Lundin äger en annan typ av amerikanare.

-----------------------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Alla artiklar i
Summer Meet 2017
Annons