Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramnäsbo utsattesambo för terror

Han låste ut sambon på balkongen, tvingade ut henne naken i trapphuset och misstänks för att upprepade gånger ha misshandlat henne. Nu åtalas 31-åringen från Ramnäs.

Annons

Åklagaren stämmer honom för grov kvinnofridskränkning, olaga frihetsberövande och skadegörelse.

Stämningsansökan innehåller en rad åtalspunkter. 31-åringen misstänks bland annat för:

18 april 2010. Tagit ratten från sambon när hon körde samtidigt som han rev henne i håret och trycke ner hennes huvud. Misshandeln ledde till att kvinnan körde in i ett vägräcke.

Sommaren 2010. Knuffat den då gravida sambo mot en tv. Efteråt, när hon satt i en bil och skulle köra därifrån, ska han ha kastat en sten genom bilrutan så att hon glassplitter i ansiktet och på kroppen.

November 2010. Stängde ut kvinnan på balkongen. Senare ska han ha tagit ett strupgrepp på henne och tvingat ut henne naken i trapphuset.

Januari 2011. Hotade att döda sambon och slog henne i huvudet.

7 februari 2011. Misshandlat henne i hemmet med strypgrepp och slag. Misstänks för att ha använt en hårborste för att slå henne i huvudet.

18-19 februari 2011. Misstänks för att ha misshandlat kvinnan i sängen. Han ska också ha slagit och rivit henne i håret så att flera hårtussar lossnade. Därefter stängde han in henne i sovrummet.

Han ska också ha slagit sönder kvinnans saker – bland annat tv-apparater, en dator, hemmabiosystem, krossat fönster och förstört en brudkista.

Mannen greps samma kväll, och har sedan dess suttit inlåst.

Nästa vecka ställs han inför rätta.

Mer läsning

Annons