Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satt på revolver utan att veta om det

När den 30-årige mannen påträffades av polis låg en skarpladdad revolver under hans vänstra lår. Nu har han friats av tingsrätten för detta, men dömts för ett 30-tal andra brott.

Annons

Det var i januari i år som polisen träffade på mannen när han satt i en kamrats bil i centrala Kolbäck. 30-åringen har själv uppgett att han inte kände till att revolvern fanns där, och även om domstolen tycker att detta är ”märkligt” anses det inte klarlagt att det faktiskt inte var just så. En polis som vittnade i rättegången uppgav också att det var väldigt mörkt och mycket saker i bilen. Därför frias mannen.

Men 30-åringen, som under våren också var skriven i Kolbäck, fick ändå ett straff på sex månaders fängelse. Av det 30-tal brott som togs upp i åtalet friades han endast från tre. De flesta brotten har begåtts i trakten kring Hallstahammar och Västerås.

Mannen döms för ett flertal narkotikabrott. Han har också tankat för drygt 800 kronor utan att betala, samt vid ett tillfälle försökt slanga bensin och vid ett annat tillfälle lyckats med detta.

30-åringen har också enligt tingsrätten begått flera brott mot knivlagen, då han haft knivar i sin bil utan att ha anledning till detta. Vid ett tillfälle körde mannen bil på E18 under påverkan av narkotika. Mellan förarstolarna låg vid detta tillfälle en bajonett.

Annons