Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slogs med poliser – frias av tingsrätten

23-åringen i Hallstahammar fick en psykos och trodde han skulle dö sedan hanprovat amfetamin hos en kompis.

Annons

Åklagaren fick inte alls gehör hos tingsrätten att 23-åringen skulle ha gjort sig skyldig till våldsamt motstånd när de i slutet av december förra året skulle ta hand om honom i hans mammas lägenhet.

Trots att polisen tvingades använda pepparsprej och att 23-åringens arm bröts av när poliserna tvingades klämma ihop honom på golvet för att han skulle lugna ner sig menar tingsrätten att hans handlande var försvarligt.

Tingsrätten tvivlar inte på att 23-åringen skulle ha uppträtt våldsamt, men man anser att han inte var kontaktbar och var från sina sinnens bruk. Rätten anser att 23-åringen i sitt tillstånd var övertygad om att han skulle dö om han inte fick räta ut sin kropp när poliserna höll ner honom.

– Det har inte lagts fram någon utredning som motbevisar hans upplevelse av situationen. Tvärtom har samtliga hörda i målet bekräftat att han under händelseförloppet uttryckt sig vara döende, skriver rätten i domen.

23-åringen döms däremot för narkotikabrott. Eftersom poliserna ingripande orsakade att 23-åringen bröt armen så anser rätten att man kan frångå rättspraxis och döma 23-åringen till lagens lägsta bötesstraff på dagsböter om 1 500 kronor.

Mer läsning

Annons