Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart jämnas delar av skola med marken

Efter år av överklaganden är det klart vem som får riva Skogslundsskolan i Surahammar. Det betyder också att lägenheter snart kan börja byggas i skolan.

Annons

Surahammar. Snart ska grävskoporna sätta tänderna i Skogslundsskolans gamla matsal och teknikhus. Det känns skönt, efter nästan ett år av överklaganden, tycker Martin Johansson, vd för Surahammarshus.

– Det är lite roligt att det händer något positivt. Det är en destruktiv grej att riva något men grunden är att vi ska kunna tillföra 22 nya lägenheter och det behövs, säger han.

En av företagen överklagade den förra upphandlingen, men Kammarrätten avskrev målet i december. Efter det har kommunen fått möjlighet att ta in nya offerter. Denna gång vann ett Skultunaföretag och ingen har överklagat beslutet.

Rivningen blev dyrare än kommunen trodde vid början av förra upphandlingen. Det beror delvis på kostnaderna för processen kring överklagandet, menar Martin Johansson.

Skogslundsskolan kommer att vara byggarbetsplats under hela året. Inom två veckor ska skolbyggnaderna börja rivas, och under våren kommer man också att börja bygga nya lägenheter i skolan. Intresset är stort.

– Några av lägenheterna är fortfarande lediga, men jag är inte orolig. Vi har i princip inga tomma bostäder i Surahammar, säger Martin Johansson.

Mer läsning

Annons