Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor vattenläcka i Hallstahammar

Vid 07-tiden på måndagsmorgonen upptäckte Hallstahammars kommun att en stor vattenläcka hade uppstått. Strax före klockan 23 meddelade kommunen att läckan hittats och att reparationsarbete ska påbörjas.

Annons

Läs den senaste informationen från tisdagen här: Vattenläckan i Hallstahammar hittad – repareras i natt

Med största sannolikhet kommer områdena Kolbäck, Mölntorp, Strömsholm, Herrskogen, Borgåsund, Olvsta och Eriksberg att bli utan vatten, skriver kommunen.

I nuläget vet inte kommunen hur länge avbrottet kommer att vara, och man vet inte var läckan är någonstans. Jim Larsson, arbetsledare på kommunen, tillsammans med några andra har letat efter läckan sedan klockan sju i morse.

– Den är ganska stor eftersom våra pumpar inte hinner pumpa upp i vattentornet i Kolbäck. Och vi vet inte var den är någonstans, säger Jim Larsson.

Det handlar om ett stort utsläpp av vatten, och därför tror Jim Larsson att det borde vara väl synligt. Förmodligen har huvudledningen gått av någonstans.

Några privatpersoner har ringt till kommunen och klagat på vattentillförseln, säger Jim Larsson, men ingen verkar vara helt utan vatten än. Det kan ändras när folk kommer hem från jobbet och fler behöver använda vattnet.

Vid 18-tiden hade kommunen fortfarande inte hittat läckan, men man jobbar vidare även under kvällen.

– Det är konstigt att vi inte har hittat den än, säger Jim Larsson.

Man försöker också styra om vattnet på olika sätt för att förbättra trycket.

– Vi fyller på i ledningarna hela tiden. Vattentrycket borde hålla sig ungefär som det är nu om inget oväntat inträffar. Det är dåligt tryck, men det ska finnas vatten.

Kvart i nio på måndagskvällen meddelade kommunen att sökandet efter vattenläckan eller vad som kan ha orsakat det dåliga vattentrycket fortsätter och att arbetet kommer att fortgå tills problemet är löst.

Strax före klockan 23 meddelar kommunen att läckan har hittats och att reparationsarbetet kommer inledas "så snart det är möjligt". Det finns i nuläget ingen prognos för när arbetet kan vara färdigt.

På sin Facebook-sida meddelar kommunen att det finns ett dricksvattentank på Linnéatorget i Kolbäck för dem som behöver dricksvatten. Vattnet bör användas främst som dricksvatten, skriver kommunen.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film eller bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, e-post: [email protected], mms/sms: 72021 eller Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons