Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Surabo krävs på flera hundra tusen

Dyra skatteböter och upptaxerad inkomst. Det blir påföljden för en Surahammarsbo som inte lämnat in sin deklaration för inkomståret 2011.

Annons

Skatteverket har hämtat in uppgifter om transaktioner som mannen har gjort på två konton. På ett bankkonto har mannen gjort insättningar med sammanlagt 884 555 kronor. Enligt Skatteverket tycks detta konto inte användas för inköp eller privata levnadsomkostnader. Merparten av de pengar som kommer in på kontot plockas också ganska omgående ut.

På det andra kontot förekommer endast fåtal transaktioner.

Mannen har ombetts att förklara vad insättningarna kommer ifrån, men inte svarat. I vissa fall har Skatteverket lyckats ta reda på vem pengarna kommer ifrån.

Tillgängliga uppgifter gör också gällande att mannen varit kommanditdelägare i ett bolag och haft ett styrelseuppdrag i ett annat. Men varken mannen eller bolagen har redovisat att mannen erhållit någon ersättning från bolagen.

Skatteverket ser ingen annan rimlig förklaring än att de insättningar som gjorts på mannens konto är skattepliktiga intäkter.

Skatteverket bedömer att de oredovisade inkomsterna uppgår till 600 000 kronor. Mannen får också betala ett skattetillägg eftersom han inte lämnat in någon deklaration. Slutnotan hamnar på 341 541 kronor.

Mer läsning

Annons