Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Thorell tänker inte kasta kavajen

Olle Thorell är ytterst tveksam till att kasta av sig kavajen under den kommande valrörelsen.

Annons
Kavajkär. Olle Thorell (S), Surahammar, riksdagsledamot och ordförande för partidistriktet i Västmanland.

Enligt uppgifter på den oberoende vänsterradikala Dagens Arenas hemsida har det gått ut direktiv till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från partitoppen att de ska vara lite mer färggrant klädda, kavla upp ärmarna, undvika svart färg på kläderna och kavaj.

– Jaså? Det har jag inte hört talas om, säger Olle Thorell, S-riksdagsledamot från Surahammar som allt som oftast syns i mörka kavajer.

– Jag trivs i att gå i kavaj. Det kanske är lite gammalmodigt. Men när jag som riksdagsledamot representerar Västmanland vill jag vara propert klädd, säger han.

Uppmaningen till den mer löstsläppta stilen ska ha kommit inför en fotografering.

– Visst kan jag förstå att det kan gå ut lite kläddirektiv inför en fotografering till valaffischerna så det blir enhetligt. Men jag har inte sett det.

Går du alltid klädd i kavaj?– När jag är ute och knackar dörr i valarbetet har jag oftast en jacka där det står socialdemokraterna. Men är jag med i en valdebatt vill jag gärna ha en kavaj. Hemma går jag oftast i jeans och T-shirt.

Vad har du på dig just nu?– Jag är på väg till riksdagen, så jag ska sätta på mig kavaj. Slipsen som jag har på mig är röd, så lite färgglad är jag, säger Olle Thorell.

Mer läsning

Annons