Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuv jagas i Hallsta

Polis jagar just nu en inbrottstjuv i Hallstahammar.

Annons

Det var på söndagsmorgonen som en tjuven tog sig in i ett hus på Hantverkargatan genom att slå sönder altandörren och när mannen i huset konfronterade honom gick han till anfall.

Tjuven drog fram en kniv och tog också strypgrepp om mannen. Sedan tvingade han till sig två guldringar innan han försvann springades från huset. 

-Det är ett mycket fult brott. Tänk dig i ditt eget hem, rutan slår sönder och du blir hotad med kniv, säger Roger Götheden, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen tror sig veta vem tjuven är och har visat upp ett fotografi på en 20-årig Hallstabo för den rånade mannen som pekat ut honom.

Kort därpå anmäldes ytterligare ett inbrott på Götgatan i Hallstahammar. Trots ihärdiga försök lyckades tjuven dock inte ta sig in i huset. Även där var en äldre kvinna som bodde i huset hemma.

Flera polispatruller, däribland en hundpatrull. är på plats och söker nu efter tjuven i centrala Hallsta.

- Vi satsar allt, varenda polis i Västerås och Köping är på plats. Så cykelstölder får vänta just nu, säger Roger Götheden.

Polisen har gjort en husrannsakan hos den 20-årige misstänkte, dock utan resultat. 20-åringen, som är anhållen i sin utevaro, misstänks för grovt rån och grovt hemfridsbrott.

Annons