Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torgdramat växer

Antalet brottsmisstänkta i knivskäringsdramat på Hammartorget den 26 maj är nu uppe i sju personer. Och åklagaren tror att siffran kan bli ännuhögre.

Annons

Sedan tidigare sitter tre män, två 19-åringar och en 20-åring, häktade, misstänkta för grov misshandel i samband med att våldsaktivister på den extrema vänsterkanten attackerade nynazister. Även en 17-åringen är skäligen misstänkt för grov misshandel.

Dessutom har tre män från nynazistsidan delgivits misstanke för försök till grov misshandel alternativt förberedelse till grov misshandel. Två av männen, födda 1981 och 1990, är målsäganden, och den tredje, född 1993, är vittne till händelserna.

– Säkerligen har vi inte fått tag på alla. Minst en till bör bli delgiven misstanke om grov misshandel. Men vi har inte riktigt fått kläm på vem den personen är, säger åklagaren Lars Göransson.

Det lär dröja minst en månad till innan åtal väcks.

– Utredningen är komplex. Det är oklart hur många som var på plats vid tidpunkten för händelsen, både när det gäller vittnen och inblandade. Dessutom ska den tekniska bevisningen analyseras och Statens kriminaltekniska laboratorium har små resurser i semestertider, säger Lars Göransson.

De två män som blev knivskurna överlevde, men ådrog sig svåra skador. Männen betecknar sig själva som nationalister. Tidigare under dagen hade de delat ut flygblad i Hallstahammar. Detta väckte ont blod hos en grupp personer som maskerade sig och attackerade nationalisterna.

Annons