Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Bulan förstör hans bil

Keijo Niemelä drar sig för att byta till sommardäck. Anledningen är att bilen i så fall skulle skrapa i en jättebula mellan gatan och garagenedfarten.

Annons

– Sommardäcken har lägre profil än vinterdäcken. Man lär ha plankor på båda sidor för att komma över vägbulan. Det är helt värdelöst, säger Keijo medan han studerar skrapmärkena på vägbulan mellan garagenedfarten och Centralgatan i Surahammar.

Allt började förra sommaren. Gatan utanför hade sjunkit ned och Keijo fick in massor av vatten på tomten.

– Jag ringde kommunen hela sommaren och påtalade problemet. Först på hösten kom de och gjorde om vägen och gjorde den här jättebulan, säger Keijo.

Det dröjde inte länge innan bulan gjorde sig påmind. Keijos son Kenny Hyttinen skrapade sönder katalysatorn på sin Saab 900 när han körde in på garageuppfarten.

Keijo har påtalat problemet för kommunen flera gånger utan att något har hänt. Senaste gången lovade dock Surahammars Kommunalteknik, som ansvarar för vägen, att lägga på grus på Keijos garageuppfart.

– Vad ska jag med grus? Det är ju värdelöst att lägga grus direkt på asfalt. Gatan måste högas och komma i nivån med bulan. Man blir bara förbannad att inget händer, säger Keijo.

Enligt Stefan Larsson, vägansvarig på Surahammars Kommunalteknik, har han och Keijo Niemeläa kommit överens om att man ska jämna ut vägbulan med grus tills vidare och därefter plana ut med asfalt.

– Asfaltsverket öppnar inte förrän efter påsk, säger Stefan Larsson, som låter förvånad att grusbilen inte varit där än.

Men varför har det inte hänt något? Keijo ringde ju för tre veckor sedan och påtalade problemet.– Har han inte fått något grus än?! Nähäpp, jag då får jag se vad som har hänt. Något har tydligen klickat, säger Stefan Larsson.

Men hur kan det bli så här? Man kan väl inte bygga en vägbula så att folk inte kommer in med bilen i garaget utan att skrapa i underredet?– Man kan ju fundera, men jag kan inte kontroller allt.

Mer läsning