Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad katten? Det är ju min katt!

En Ramnäsbo har polisanmält sin granne för egenmäktigt förfarande. Han anser att grannen tagit hand om hans katt olovandes.

Annons

Det hela börjar i mitten av förra månaden när Ramnäsbon släppte ut sin katt. För ovanlighetens skull kom inte katten tillbaka som han brukar. Efter några dagar började han fråga runt bland bekanta och grannar, men ingen sade sig ha sett katten.

Snart en månad senare så hade Ramnäsbon smått börja ge upp hoppet om katten. Men i helgen så råkade han titta in i en grannes fönster och till sin förvåning ser han sin katt sitta där.

Enligt vad mannen uppgivit i sin polisanmälan så går han och ringer på hos grannen och undrar varför hans katt sitter i deras fönster. Dom visste ju att hans katt var försvunnen.

Grannen ska enligt polisanmälan svarat att de fått katten av en bekant som ansett att den varit övergiven sedan en månad tillbaka.

De hade tagit hans om katten och de ansåg nu att det var deras katt eftersom de både vaccinerat den och sett till att den fått ett chip inopererat. Alltihop hade kostat 1 200 kronor.

Det blir nu polisens sak att utreda om det är Ramnäsbons katt som grannen har i sitt hem.

Om det är så, har grannen gjort sig skyldig till egenmäktigt förfarande eller har de handlat i god tro när de tog hand om katten.

Dessutom, vem ska stå för grannens veterinärkostnader om katten ska återlämnas.

Mer läsning

Annons