Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väskryckare fick ungdomstjänst och dagsböter

De tre ungdomar - en flicka och två pojkar, 15 och 16 år gamla - som förra veckan stod åtalade för att ha varit inblandad i en väskryckning i Surahammar, där en 90-årig kvinna med rollator blev bestulen, fick idag sina domar.

Annons

Ungdomarna erkände gärningen och den pojke som utförde själva väskryckningen döms för vållande till kroppsskada och grov stöld till ungdomstjänst 70 timmar.

De övriga två ungdomarna befanns skyldiga till häleri och flickan döms till 4000 kronor i dagsböter medan den andra åtalade pojken döms till ungdomstjänst 25 timmar.

Ungdomarna såg kvinnan komma ut från en butik i centrum och sade på skämt till varandra att de skulle rycka väskan av henne. Skämtet blev allvar och en av pojkarna närmade sig kvinnan bakifrån och ryckte ifrån henne väskan. De två övriga åtalade väntade i närheten och de sprang sedan allesammans till ett öde hus i närheten där de delade på pengarna de hittade i väskan.

Kvinnan föll under överfallet ner på marken och bröt axeln. Hon fick ligga mer än en månad på sjukhus och rehabiliteringshem.

Kvinnan får också knappt 68 000 kronor i skadestånd, där pojken som utförde rånet ska betala den största delen.

Mer läsning

Annons