Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veterinär friad för hunddöd

En veterinär vid djursjukhuset i Strömsholm anmäldes sedan en hund varit tvungen att avlivas efter en operation. Men inget fel är begånget, anser nämnden.

Annons

Det är ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård som tagit upp anmälan från den hundägare som i november 2007 fick sin hund operarad.

Hunden fick en fraktur kring låret bara någon vecka gammal och med tiden framgick det att den inte hade läkt som den borde.

Efter en remiss fick hunden tid för operation i Strömsholm.

Läkaren lämnade kvar en bit av ett stift, vilket skulle tas bort senare.

Djursjukhuset skrev ut hunden två dagar efter operationen och hunden syntes då vara pigg.

Hunden och dess ägare bor på en ort i en annan del av landet och åkte hem men några dagar senare visade hunden tydliga tecken på omfattande smärta och började belasta tassen till det operarade benet på ett felaktigt sätt.

I januari 2008 ansåg en veterinär på hemorten att hundens skador var så pass allvarliga att den måste avlivas.

Anmälaren, som själv jobbar på ett djursjukhus, menar att den kvarlämnade spiken gav upphov till nervskador hos hunden vilket bidrog till dess haltande.

Ansvarsnämnden menar ock att den opererande veterinären inte gjort något fel och friar honom, men konstaterar också att anledningen till det som ledde fram till att hunden behövde avlivas inte har fått någon förklaring.

Hundägaren har fått ekonomisk ersättning från djursjukhuset men det är kopplat till att vissa rutiner inte fungerade så som de borde. Pengarna ska inte ses som ett ställningstagande till en eventuell skuldfråga.

Mer läsning

Annons