Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallstahammars succé har blivit bok

Fram till i dag har Hallstahammar fått 45 miljoner i EU-pengar för att utveckla företagandet. Nu har succén blivit bok.

– Det här är något som vi verkligen kan skryta med. Nu har det också blivit dokumenterat för framtiden, sa kommunalrådet Catarina Pettersson (S) när hon talade på boksläppet av Vinna framtiden.

Det var många nöjda miner bland de 50-tal företagare som deltog. Flera av dem är själva med som goda exempel i boken.

– Det har varit ett fantastiskt lyft för mig som gett mig möjligheter som jag inte trodde fanns, säger Inger Larsson, som driver ABK Konsult.

Boken är egentligen ett ”hastverk” som sammantällts på två månader.

– Vi ville ju kunna göra något mer av det här än tråkiga rapporter som ingen läser. När vi funderade på det vid ett möte kom idén upp om en bok. Vi hade inga pengar, men när vi vände oss till EU fick vi oväntat snabb och positiv respons, säger Susanne Sedvall, en av projektledarna.

– Boken kan användas av andra som vill göra liknande projekt. Det kan användas av företagare som vill inspirera sig själva och sina med-arbetare att utvecklas. Den kan användas av skolor för att visa på att företagande är en alternativ sysselsättningsform.

Att det här samverkansprojekten mellan kommun och företagare har blivit en framgång för företagarna har man också mätt. Av de företag som deltog i de första fyra projekten har 72 procent nyanställt med anledning av att de utvecklats genom projekten.

Det slutar inte här. Utvecklandet fortsätter. Förra veckan kom ytterligare 9,3 miljoner för att utveckla handeln.

Kort om boken

Vinna Framtiden handlar om hur man i Hallstahammar genom samverkan mellan kommun och företagare har skapat ett mycket bättre företagsklimat på fem år.

Samtidigt sökte man pengar för att stärka kompetensen bland kommunens företagare.