Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvtid: Oavgjort i toppmötet

Sirius-VSK står 1-1 i halvtid. Men VSK-tränaren Kalle Granath är inte nöjd.
- Vi borde ha gjort tre, fyra, fem mål, säger han.

Matchen hotades länge av att ställas in. Men när Sirius-VSK väl sparkades igång blev det chanser direkt.

Den första fick Sirius. Och då gjorde Uppsalalaget mål direkt. Pierre Gallo slog ett suveränt inlägg. Mittfältaren Ernesto Ferreira kom som skjuten ur en kanon och skallade in 1-0 snyggt.

- Det är en ganska så bra match med tanke på omständigheterna. Vi har turats om att äga boll och chanser, säger Kalle Granath.

Sirius var det bättre laget första 20 minuterna. Sen jobbade sig Grönvitt in i matchen. Och i den 25:e minuten kom kvitteringen. Första halvleks bästa spelare, Stefan Bärlin, tog sig fram efter kanten, dribblade två spelare och slog ett kanoninlägg. Där mötte nyförvärvet Jonas Hellgren med skallen - och nickade in kvitteringen.

Efter en halvtimme spelad tog VSK över matchen. Grönvitt skapade massor med chanser - och borde ha gjort minst ett par mål till. Det tycker Kalle Granath också.

- Vi är lite frustrerade att vi inte får dit våra chanser. När vi är bollförande så skapar vi chanser och borde gjort en tre, fyra, fem mål.

Det bästa läget fick Dalkurdvärvningen Jonas Hellgren efter 32 minuter. Koyar Salimi gjorde en suverän löpning och serverade forwarden som slog till på volley. Men avslutet gick utanför. Hellgren fick ett nytt superläge direkt efteråt. Då slog han en stenhård bredsida i stolpen. Nyförvärvet kunde alltså - och borde nog - ha gjort minst två mål i första halvlek. Efter 36 minuter fick Filip Tronêt öppet mål - men han missade också.