Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamburgerbråk urartade

Ett bråk om vem som skulle ”dressa” hamburgarna urartade till slagsmål med flera inblandade. En person döms för misshandel, och hans vänner för olaga hot.

Annons

Två personer som arbetade tillsammans på McDonalds började bråka när en av dem tyckte att hamburgerbröden, som han skulle lägga dressing på, var felvända. Han påstår då att hans arbetskamrat ska ha hotat med att ”steka” honom på grillen.

Den 19-åriga mannen uppfattade sig hotad av uttalandet och berättade för några kompisar om vad som hade hänt. Tillsammans åkte de ut till restaurangen och konfronterade 19-åringens arbetskamrat.

Arbetskamraten uppger att han blev slagen och sparkad samt att han kände sig hotad då 19-åringens kompisar var beväpnade med bland annat ett basebollträ och en elpistol.

Tingsrätten dömer 19-åringen för misshandel och hans kompisar för olaga hot. Alla klarar sig undan fängelsestraff, istället får de göra samhällstjänst.