Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarbysupporter dömd för spark

Hammarbysupportern gav sig på en polis när det uppstod tumult på Swedbank Park. Han döms nu till 40 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman.

En 19-årig Hammarbysupporter sparkade en polis i ryggen vid matchen mellan Västerås SK och Hammarby TFF som spelades 11 oktober. Händelsen inträffade då det blev tumult vid insläppet Hammarbysupportrarna blivit hänvisade till.

I samband med detta åkte en av grindarna upp och ett stort tryck uppstod vid entrén. Polismannen använde då pepparspray för att få undan de supportrar som försökte tränga sig in på arenan, och i tumultet fick polismannen motta en spark i ryggen med stelhet och ömhet som följd.

En kollega till polismannen blev vittne till händelsen och pekade senare ut en 19-årig Hammarbyare som den skyldige. Samme 19-åring filmades även av en övervakningskamera när händelsen inträffade, vilket fick Västmanlands tingsrätt att döma honom till 40 timmars samhällstjänst. Hammarbysupportern överklagade dock domen till Hovrätten men utan framgång. Hovrätten slår fast den tidigare domen på 40 timmars samhällstjänst.