Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hämnades för slag mot dotter

Sinnet rann på pappan när dottern blev misshandlad av sitt ex - hämnden blev avsevärt mer brutal.

I början av juli 2009 befann sig en man från Nynäshamnstrakten på Power Meet i Västerås. Där misshandlade han sin ex-flickvän genom att slå och skalla henne.

Dagen därpå åkte exflickvännens pappa och tre av hans vänner från en mindre ort i Sörmland till Västerås – där jagade de fatt Nynäshamnsbon.

Inför ögonen på flera Power Meet-besökare slog de fyra Nynäshamnsbon till marken och slog och sparkade honom tiotals gånger. Flera använde slagträn då de misshandlade honom.

Vittnena ringde genast polisen då de såg den brutala misshandeln och polisen kunde rädda Nynäshamnsbon som just blivit inlåst i ett bagageutrymme av männen, uppenbarligen på väg till mer stryk eller värre. Svärfadern sade åt en av männen att slå av Nynäshamnsbons ben så han skulle rymmas i bagageutrymmet, vilket innebar att han vållades ett komplicerat benbrott.

Västmanlands tingsrätt dömde tre av männen till arton månaders fängelse, en av männen till ett års fängelse.

Svea hovrätt har nu skärpt straffet för de tre förstnämnda till två års fängelse och fastställt den fjärde mannens straff på ett års fängelse.