Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamremoderater: Vi fortsätter dialogen med de boende på Öster

Under sommaren 2010 fram till valet knackade Hamremoderaterna på nästan alla dörrar i Berghamra, Framnäs, Hamre, Talltorp och Viksäng. Vi hade många bra samtal som rörde allt ifrån flygplatsen och skolan till den finanskris som skakade världen.

En del av samtalen berörde samma eller liknande områden, främst handlade det om utbyggnaden av bland annat Lillhamra och Stadsträdgården, förskolan och skolan samt trygghetsboenden för våra äldre.

Flera barnfamiljer väljer att flytta till östra Västerås för närheten till grönområden och bra skolor. Nybyggnationen på Lill-hamra och Stadsträdgården möjliggör att fler kan ta del av ett populärt bostads-område.

Men i och med en större inflyttning ställer det krav på en utbyggd förskoleverksamhet och skola. I dag är förskolan fylld och Ekberga- och Hamreskolornas lokaler är för trånga. I samband med att det byggs fler bostäder vill vi under mandatperioden säkerställa att barnen kan få gå i en förskola i närheten av hemmet och att skolan har lokaler som rymmer alla elever.

En annan fråga som lyftes under dörrknackningen var möjligheten att bo kvar i området när man åldras. I dag saknas det bostäder som är anpassade efter de behov som kan uppstå när man blir äldre. Det är planerat för ett trygghetsboende på Viks-äng, men tyvärr har bygget stött på hinder.

Syftet med trygghetsboende är att stilla den oro som en del äldre kan känna. Det fungerar ungefär som ett servicehus, fast man kan flytta in helt utan beslut ifrån en handläggare. Vi vill att man ska kunna åldras säkert även i östra Västerås och kommer därför att verka för att det ska byggas ett trygghetsboende på området.

Vi kommer att bevaka dessa frågor under mandatperioden och fortsätta samtalet med alla som bor i östra Västerås.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel