Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är kung i baren

Efter ett halvår i en nyzeeländsk fårhage återvände Anders Ericsson till Västerås för jobb på Pitchers.

- Jag har det bra nu ändå. Jag får jobba med det bästa som finns, öl och människor, säger han.

Efter att i flera år kuskat runt i världen, bland annat som diskare i England och fåraherde i Nya Zeeland, bestämde han sig för att åka hem. Men resan hade väckt ett helt nytt intresse. De båda stora öl-länderna hade gjort honom till en finsmakare av rang.

- Det är ganska naturligt att jag hamnade här på Pitchers eftersom det förenar mina stora intressen, Anders.

Som bartender ställs han hela tiden inför nya situationer och nya människor. Vilket passar den översociale Anders perfekt. Men det är framförallt när han får glänsa med sin specialkunskap som han trivs.

- Om det sitter fyra personer och äter och så ber dom mig rekommendera öl. Då blir middagen direkt till en ölprovning. Jag älskar att se människors ögon när man ger dem något de verkligen tycker om, det lyser om dem, säger Anders.

Han trivs bra bakom baren. Alla olika människor som kommer in har en egen historia att berätta. Och många nya vänner har det blivit sen han började arbeta i baren vid Pitchers.

- Det finns en charm med att stå bakom en bardisk, men jag står nog hellre framför den, säger Anders Ericsson med ett leende.

Tipsa oss på

Ny serie på nätet om våra jobb. Vem vill du läsa om? 720 21

FAKTA

Namn: Anders Ericsson

Ålder: 26 år

Intresse: Öl

Yrke: Bartender

Bäst: Träffa alla olika människor

Sämst: Jobbar när alla andra är lediga

Har även: Bott granne med 3000 får och några tjurar