Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han är VIK-bloggaren

Under pseudonymen ”Göran” har en spelare i VIK Fotboll lockat tusentals läsare till bloggen Gulsvart inifrån. Nu väljer mittfältaren Patrik Östlund att träda fram i VLT.
– Jag lär väl få en del skit nu, säger 19-åringen.

Bloggen Gulsvart inifrån har spridit sig som en löpeld i fotbollsvästerås.

Många har spekulerat i vem skribenten under pseudonymen Göran är.

Nu är det ingen hemlighet längre.

– Upphovsman, designer, troublemaker ... you name it. Det är jag, säger Patrik Östlund.

Varför började du blogga?

– Det började med att ”OP” (Oscar Pehrsson) drog igång sin blogg hos er. Då tänkte jag att vi kunde göra parodi på det, och på den vägen är det, säger Östlund.

VIK-mittfältaren har inte sparat på orden utan provocerat och dramatiserat i sina texter.

– Det är mycket ironi, och det hoppas jag att alla förstår. Jag har klankat ned på en hel del personer men allt är ironi och jag hoppas att ingen tagit illa upp. Men jag antar att jag kommer att få en del skit för det jag har skrivit, och det får jag ta.

– Jag har suttit med förstorningsglaset och letat efter grejer att förstora upp. Jag har ju blivit som er journalister, ha, ha. Det är kul som fan.

Bloggen har blivit en stor succé. På bara tre veckor har Gulsvart inifrån haft cirka 9 000 träffar.

– Det var en jävligt rolig grej från början som har utvecklats till något större än jag trodde på förhand. Det är kul att så många har gått in och läst.

En stor anledning till läsarsuccén är ärligheten och de provocerande inläggen.

– För att få besökare måste man skita ner folk, smutskasta och mosa dom, ha, ha. Då blir det trovärdigt när man hyllar de också. Det blir inte roligt att läsa en blogg som bara hyllar.

Du har delat ut några kängor till samarbetsklubben VSK.

– Ja, men jag hoppas så klart att det ska gå bra för dem, jag har VSK-hjärta och har spelat där innan. Men det har varit lite kul att driva med dom och det får de ta. GIF-damerna har fått någon känga de också, jag har kallat de GIF-flickorna eftersom deras medelålder är 17 år. Men jag tycker inte att jag har gått så hårt åt de lagen.

Inte ens spelarna i VIK har vetat om att Östlund varit ”Göran”.

Så sent som efter matchen mot Norrtälje i helgen sa en spelare till VLT: ”Det är det enda vi pratar om på träningarna”.

Varför väljer du att träda fram nu?

– Det har kommit en del klagomål på att jag klankar ner på folk medan jag varit anonym – och det är mycket därför jag vill gå ut med det. Jag kan stå för det jag skriver.

– Sen har folk börjat luska ut att det kan vara jag. Och det en stor press att skriva ett till två inlägg varje dag, sömnen har blivit lidande. Jag har lagt ned mycket tid på att få det så bra jag kan.

Betyder det att du lägger av?

– Nej, jag hoppas kunna fortsätta ett tag framöver, men inte lika frenetiskt och engagerande. Nu får vi se om folk vill läsa även om de vet vem jag är. Annars får jag väl lägga ned.