Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Han drömde om bandy in i det sista"

(Uppdaterad) Victor Engström har somnat in. 24 år gammal orkade kroppen inte längre och nu sörjs han av hela bandysverige.
– Han kämpade in i det sista. Vi fick tala om för honom att det var dags att släppa taget, säger mamman Helene Engström.

Annons

På måndagskvällen fylldes sociala medier plötsligt av sorgliga meddelanden. Meddelanden där främst spelare och ledare i VSK Bandy och Tillberga skrev om en kär vän som inte längre finns.

VSK:s 24-årige högerhalv Victor Engström finns inte mer.

Han har varit öppen med sin sjukdom och berättat om cancern som vägrat att ge sig. Men på måndagskvällen vid 17-tiden fick Victor ge upp.

Helene Engström, Victors mamma, berättar trots sorgen om glädjen, viljestyrkan och humorn som fanns närvarande hela vägen i Victors liv. Den 25 april fyllde Victor 24 år. Från i början av maj bodde han hemma hos sin mamma Helene Engström.

– Han har haft kompisar, släkt och familj på besök mest hela tiden. Victor har kunnat vara med på möten med bandyn och även hälsat på sin förskoleklass.

– I natt (natten till måndag) drömde han om bandy och pratade i sömnen om sina bandyhandskar. Han vaknade och förstod att han drömde och då skrattade vi tillsammans, berättar Helene Engström med värme.

Under försommaren blev Victor allt sämre. Dagen före midsommarafton åkte han in till sjukhuset men var sedan med familjen och firade midsommar.

Söndagen efter midsommar lades Victor in på sjukhuset igen.

– Efter det blev Victor snabbt sämre. Det är så sjukdomsförloppet är. Det senaste han var sysselsatt med var att planera kick off för U20-laget, berättar Helene Engström.

Strax före 17-tiden på måndagen somnade alltså Victor Engström in. Hela hans familj fanns på plats hos honom.

– Det var nog meningen att det skulle bli då. Vi var alla där. Trots allt så känner jag att det är skönt att han inte blev sängliggandes längre, berättar mamma Helene Engström.

Bandysverige är i sorg och i VSK planeras en minnesstund för spelare och ledare under dagen. Hur man ska gå vidare sedan vet man inte.

– Det är ofattbart. För bara ett halvår sedan var han med och spelade elitseriebandy och nu är han borta. Vi har ju så klart vetat att han var sjuk men man har inte velat tänka på det här. Det är otroligt mycket tankar nu men egentligen är jag bara tom, säger VSK-tränaren Stefan Jonsson.