Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han föreslås ta över ordförandeposten i Ericsson: ”Ett väldigt väntat namn”

Belgaren Ronnie Leten, Atlas Copcos tidigare vd, har nominerats som ny styrelseordförande för Ericsson.

”Vi är glada att kunna föreslå en ny ordförande för Ericssons styrelse. Det är valberedningens uppfattning att vi i Ronnie Leten hittat rätt person som ordförande i Ericsson med den erfarenhet och kompetens företaget behöver”, skriver valberedningens ordförande Johan Forsell, i en kommentar, uppger Aftonbladet.

Ronnie Leten var vd och koncernchef för Atlas Copco mellan 2009-2017. För sparekonomen Jokim Bornold, Nordnet, är valet dock en besvikelse. ”Ett väldigt väntat namn, tyvärr”, säger han till Aftonbladet.

Samtidigt uppger han för tidningen att Leten är en bra person med stark bakgrund och någon som Ericssons ägare säkert känner förtroende för. Han hade dock velat se en styrelseordförande med en annan profil.

Beskedet möttes dock av positiva siffror när Stockholmsbörsen öppnade på måndagsmorgonen – Ericssons aktiekurs steg nämligen med två procent, skriver DN.

Nuvarande styrelseordföranden Leif Johansson lämnar sitt uppdrag i samband med bolagsstämman i vår. Samtidigt som valberedningen presenterar Ronnie Leten som kandidat till styrelseordförande föreslår den också att Kurt Jofs, Tietos ordförande, ska väljas in i styrelsen.