Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han jobbar för stammisar

Murat Ademiz fick nog av att vara dörrvakt och startade Aros Spel Café.

Det märks när någon går sin egen väg. När man själv bestämmer sig för något och sen följer den drömmen. Murat Akdemiz gjorde just det.

- Kolla på mig, jag har ett leende på läpparna hela tiden när jag arbetar. Jag har ett grymt jobb, säger Murat Akdemiz.

Butiken startades för snart tre år sedan. Men på de åren har mycket förändrats. I det som började med en spelbutik har i dag även fått en stor cafédel.

- Jag startade de här för att få jobba med sport och spel, och det är precis så roligt som jag trodde att det skulle blir, säger Murat.

Han springer fram och tillbaka mellan de olika delarna av sin butik. Ena sekunden blandar han en kaffedrink åt några gymnasietjejer, för att i nästa diskutera V75 med en av stammisarna.

- Det är ett stort gäng stammisar här varenda dag. En av dem åker buss hit från Hallstahammar, minst en gång om dagen, säger Murat.

Trots att caféet lockar allt fler kunder så är det speldelen som är den viktiga. Det är för alla stammisarna som kommer in dag efter dag som Murat arbetar. Det är dem han trivs bäst med.

- Folk kommer hit, spelar lite, tar en kaffe och äter ett wienerbröd. Bättre blir det inte, säger Murat och ler.

Mer om mig

Namn: Murat Akdemiz

Ålder: 37

Jobbar med: Aros Spel Café

Bästa tiden: När hästarna springer

Högsta butiksvinsten: 550 000 kronor

Tidigare jobbat som: Dörrvakt