Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kan bli Syrianskas nye tränare

Syrianska IF jagar ny tränare. Ett av namnen är Peter Lenell som har allsvenska meriter.
– Ett lag ska jag träna men vilket vet jag inte, säger han till vlt.se

Peter Lenell har bland annat tränat Enköpings SK i superettan och allsvenskan, Assyriska FF och Vasalund i superettan (senaste klubben 2009).

Han har även om det var länge sedan (sent 1970-tal) anknytning till Västerås som spelare i IFK.

Den här säsongen har inte den 51-årige Enköpingsbon varit ansvarig för något lag, men han har för avsikt att ge sig in branschen igen. I söndags såg Lennell Syrianskas hemmamatch mot IK Frej – och talade då med föreningens sportsligt ansvarige, Zeki Turan.

Verkar Syrianska intressant? – Har inget svar på det. Det var faktiskt första gången jag såg dem, men jag ser det som att det är på sonderingsstadiet. Ett lag hoppas jag kunna träna från nästa år, säger Lenell.

Syrianska har förutom med Lenell talat med ytterligare ett par namn, men några fler möten med presumtiva kandidater är inte inbokat.

Är Lennell det mest intressanta namnet?– Går inte att säga, men han är en av dem som fortfarande finns med där – och han verkar själv intresserad, säger Zeki Turan.

Sami Hanna och Peter Ankréus har tillsammans tränat laget sedan förre huvudtränaren Peter Churchill fick lämna ett par dagar före seriepremiären. Anledningen till att Syrianska vill ha in en ny tränare är enligt Turan att Peter Ankréus inte har möjlighet att vara med fullt ut på grund av sitt arbete.

Vallbylaget har öppnat division 1 norra bra och är tre poäng efter serieledaren Väsby United efter fem omgångar.

– Vi är väldigt nöjda med Peter och Samis jobb. De har lagt ner hela sin själ i det här, men det är inte optimalt när en tränare inte kan vara med vid varje tillfälle, säger

Turan.

Sami Hanna fortsätter som tränare och Ankréus också men i en något nedtonad roll.