Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han nitade sin sambo- fick samhällstjänst

Den 29-åriga kvinnan ville ha fredagsmys och frågade sambon om de skulle äta något gott. Då exploderade han och gav henne en käftsmäll.

Nu har den 38-årige sambon dömts för misshandel. Straffet blir villkorlig dom med samhällstjänst om 75 timmar. Hade rätten valt fängelse hade straffet istället blivit två månaders fängelse.

Det var i augusti förra året som kvinnan kom hem och tyckte att de skulle ha fredagsmys. Men 38-åringen ville inte ha någon mat, han ville inte bli tjockare, han var frustrerad över att familjen höll på att äta ihjäl sig på pizza.

När kvinnan insisterade sparkade 38-åringen sönder hundskålen med mat, därefter slog han henne i åsynen av deras fyraåring.

38-åringen nekar till att han ska ha slagit henne med flit. Kvinnan råkade sätta sig i en stol samtidigt som han tänkte knuffa henne i bröstet – det var därför han råkade träffa henne i ansiktet.

Domstolen anser att kvinnans berättelse är trovärdig, men inte mannens. Att slaget skulle ha varit ett misstag, tror inte rätten på. Slaget var utdelat med en viss kraft, och kvinnan fick en sprucken läpp.

38-åringen döms också att betala ett skadestånd på 11 000 kronor till kvinnan.