Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han ska skjuta Franke kvar i trean

Talangen ratade VSK och blev IFK Västerås trogen. Men nu har Peter Fernström, 26, lämnat tryggheten – för att hjälpa IK Franke kvar i division 3.
 – Det ska bli riktigt, riktigt roligt att spela trean. Det var länge sedan, säger han inför premiären mot Bosna i eftermiddag.

Peter Fernström har burit IFK Västerås i många år.

Öst in mål och varit lagets ryggrad.

Västeråsklubbarna har radat upp sig för att värva honom – men samtliga har fått nej – tills i höstas.

Då fick IK Franke ett: ”Ja, tack”.

– Jag har alltid velat ha ”Markan” (Peter Markstedt) som tränare. Han kan mycket och har spelat på de positioner jag har. Jag tror jag kan lära mig mycket av honom, säger Peter Fernström.

Nu gör Fernström comeback i division 3, en serie han fick lämna 2006 efter att IFK trillat ur.

Du stod för 16 mål i fyran i fjol – hur många blir det i år?

– Det är alltid kul att göra mål, sedan behöver det inte vara så att jag ska göra en massa, utan att jag kan bidra med annat också. Men det är klart, det är väl för målen jag är värvad till Franke.

Hur känns lagbygget inför division 3, Franke fick ju en stämpel att spela tråkigt i fyran i fjol?

– Så är det och så tyckte nog jag också när jag spelade i IFK. Men nu har jag varit med och tränat och jag förstår varför man spelar som man gör. Det finns en idé och Franke har inte några bolltrollare. Då måste man anpassa spelet. Jag tycker det ser bra ut.

Hur långt räcker laget i trean?

– Vi klarar oss kvar. Absolut. Men det är hårfint om man ska hålla till i toppen eller botten. Det är så mycket stolpe in och stolpe ut, men vi känns stabila bakåt och det känns tryggt.