Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han stoppade tjuvarna

Ängsöbon Håkan Zachrisson tvekade inte när han såg en misstänkt bil köra omkring på ägorna vid Ryssbo gård. Snabbt tog han på sig overallen och körde ut med fyrhjulingen för att se efter. Det visade sig att bilen, som hade kört fast i en snödriva, var anmäld stulen i Stockholm.

Klockan var runt 2.30 natten mot i går när Håkan Zachrisson väcktes av sina skällande hundar. De hade reagerat på att en bil körde runt utanför huset och Håkan kände direkt att något var fel.

– De körde långsamt förbi, som om de var ute på spaning, säger han.Han blev misstänksam och beslutade sig för att se efter vad personerna i bilen var ute efter.

Han tog sin fyrhjuling och följde spåren i snön i riktning mot maskinhallen på gården. Efter ett par hundra meter såg han bilen, som hade kört fast i en snödriva.

– Föraren klev ur och jag frågade vad fasiken det var frågan om. Han sa att de var från Stockholm och letade efter ett slott, men jag kände att historien inte stämde, säger Håkan Zachrisson, som hade blockerat vägen med sin fyrhjuling i väntan på polisen.

– Jag tänkte först att det hade varit inbrott här eller hos grannen.

När han ringde till polisen fick han reda på att bilen var anmäld stulen. Flera polispatruller var snabbt på plats och kunde gripa de fyra personer som satt i bilen. De två 19-åringarna samt en 17-åring och en 16-åring är nu misstänkta för bilstöld.

Kunde du somna om efter det här?

– Nej, jag var uppe i varv ganska mycket och sedan var det dags att börja jobba på gården, säger han.