Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han var soul- och gospelrösten på prinsens bröllop – nu kommer han till Västerås

Kanske känner du igen honom från musikprogrammet Så ska det låta, eller prinsens bröllop? Om inte kan du nu skapa gemenskap med Samuel Ljungblahd i Ansgarskyrkan i oktober.

Tillsammans med pianisten Daniel Stenbaek och hans band, samt 130 personer från olika gospelkörer i Sverige, kommer Samuel Ljungblahd uppträda i Ansgarskyrkan i Västerås fredagen den 20 oktober.

– Samuel Ljungblahd är en oerhörd talangfull sångare, men även låtskrivare och pianist. Talang kombinerad med hårt arbete har placerat honom i det absoluta toppskiktet av svenska manliga sångare. Hans personlighet och scennärvaro fångar publiken, och med sitt chosefria och humoristiska sätt får han alla att känna sig delaktiga, berättar projektledaren och västeråsaren Karin E Aase i ett pressmeddelande.

Karin E Aase kommer att leda kören, något som hon ser fram emot.

– Själva ordet gospel betyder ”det glada budskapet”, och det kan man ju knappast bli på dåligt humör av! Förutom att själva musiken är medryckande förmedlar texterna ett hopp om att vi inte är ensamma. Men gospelmusiken inte bara är ”happy clappy”, utan den får finnas med och ge tröst även i livets svåra stunder, säger Karin E Aase.

Läs mer om eventet på Ansgarskyrkans hemsida