Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkesson återvänder till IVH

Philip Åkesson är tillbaka i IVH Västerås. Målvakten återvänder efter tre säsonger i norska elitserien.
– Det ska bli väldigt spännande, säger han.

Annons
Philip Åkesson återvänder till IVH Västerås.

Han flyttade till IVH Västerås från IFK Ystad inför säsongen 06/07. Gjorde succé under två säsonger i IVH som då var ett topplag i allsvenskan.

Norge lockade – och nästa klubb blev Follo HK utanför Oslo. Där är han inne på sluttampen, det blir alltså en flytt hem efter säsongen för spel i IVH.

Sambon Emma Danielsson (som också spelat i Norge) flyttade hem i höstas för att börja studera – och det har så klart påverkat beslutet.

– Det får räcka nu. Kunde väl ha stannat, men det är läge att flytta hem igen, säger 26-åringen.

Han är nöjd med sin tid i Norge och säger sig ha utvecklats mycket, både som spelare och människa.

– Framför allt är jag jämnare nu, jag har inte de där dalarna jag kunde ha tidigare. Kunde vara för het, både på gott och ont, men jag fokuserar mer på mitt eget spel och det har hjälpt mig att bli bättre, säger han.

Åkesson följer IVH i division 1 och har sett ett par matcher under säsongen. Laget leder norrettan och han hoppas att de klarar av att ta sig till allsvenskan.

– Klart att det är ett steg ner spelmässigt för mig, särskilt om det blir division 1 nästa säsong också. Men min vision är att spela så högt upp som möjligt och det är klubbens också. Så fixar de inte det i vår får vi ta det nästa år.

Annons