Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkesson: ”Jag kan ännu bättre”

På förhand en match som VästeråsIrsta har stora poängchanser i.  Men då måste målvakten Philip Åkesson fortsätta att hålla en hög nivå. – Jag har börjat okej men kan ännu bättre, säger han inför bortamötet mot IFK Skövde.

Annons
Philip Åkesson.

Han ger sig själv godkänt i de två matcher som spelats

– Jo, i tre av fyra halvlekar. I andra halvlek mot Guif (premiären) kan jag bättre. Åkesson har haft 35 (mot Guif) och 38 (Skånela) i räddningsprocent. Men han ger inte så mycket för statistiken. Mot Skånela i måndags stod han för några viktiga räddningar i andra halvlek. Märstalaget sökte kontakt när VI ryckte, men Åkesson stod i vägen – och VI kunde öka försprånget.

– Det viktigaste är när jag gör räddningarna. Jag vet med mig att jag är som bäst när det står och väger i matcherna och då betyder det mer. Det är tidigt på säsongen och jag vet att jag kan bättre.

Åkesson anser alltså att han precis som laget börjat elitserien okej med en förlust och en vinst.

– Vi var väldigt nöjda med vinsten mot Skånela. Bara en boll upp i paus men det var inget som inte fungerade och vi kändes bättre tränade med bättre inställning sett över hela matchen.

Kvällens motståndare, IFK Skövde, har tappat spelare som Andreas Nilsson, Mikael Appelqvist och Niklas Forsmoo. I gengäld har målvakten Robert Lechte och linjespelaren Robert Arrhenius flyttat hem från från proffstillvaron.

Skövde förlorade premiären mot Hammarby med åtta bollar men det slutade på minus tio sedan strul med Lechtes övergång upptäckts. Han ska dock vara spelklar i kväll.

Ett lag som ni på förhand har bra chans mot?

– Visst har Skövde tappat men det är fortfarande ett bra elitserielag. Vi spelade jämnt mot dem i två matcher på försäsongen och kan göra det igen. Anders Öhlin

Annons