Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eftertraktade handbollstalangen väljer VästeråsIrsta: "Spännande att se hans utveckling"

William Hermansson lämnar Hallstahammars SK.
Skriver på för VästeråsIrsta inför säsongen i allsvenskan.
– Väldigt taggad på nästa säsong och motiverad till att verkligen göra mitt yttersta, säger han till klubbens hemsida.

Annons

VästeråsIrstas herrar har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför kommande säsong.

18-åringen William Hermansson väljer att skriva på för klubben trots att intresset varit stort från andra klubbar i regionen.

– Han har under våren varit påpassad av flera klubbar i regionen. Vi är därför både glada och stolta över att valet föll på VästeråsIrsta. Han är en stark skytt från sin vänsternio-position som även är van att spela centralt i försvaret. Han har redan en fysik för spel på seniornivå och det ska bli spännande att se hans utveckling under året, skriver klubbens sportchef Andreas Bamberg på lagets hemsida.

Hermansson förklarar själv valet av VästeråsIrsta så här:

– Dels tycker jag att de hade en bra bild på hur de ville utveckla mig som handbollsspelare som stämde överens med min egen syn på hur jag vill utveckla min handboll. Det verkar även som att miljön är väldigt bra i klubben.

Målet för William Hermansson är givetvis att ta en plats i representationslaget kommande säsong och då få möjligheten att testa på allsvenskan.

– Jag är väldigt taggad på nästa säsong och motiverad till att verkligen göra mitt yttersta för att kunna få speltid i representationslaget. Jag vill givetvis göra så bra ifrån mig som jag bara kan och det skulle även vara häftigt om man får lira en allsvensk match för första gången så det kommer bli en rolig upplevelse, säger Hermansson till klubbens hemsida.

William Hermansson väljer VästeråsIrsta – trots intresse från andra klubbar. Foto: VästeråsIrsta

Mer läsning

Annons